Lucian Boia – Între înger şi fiară. Mitul omului diferit din Antichitate până în zilele noastre

intre-inger-si-fiara-mitul-omului-diferit-din-antichitate-pana-in-zilele-noastre lucian boiaCartea profesorului Lucian Boia a apărut mai întâi în Franţa. Originalul savant, iniţiator al unei discipline, istoria imaginarului, ne surprinde, ne intrigă şi ne delectează încă o dată. Cum să nu te intereseze să afli cum şi în ce pliu al timpului istoric real au luat naştere legendele şi miturile cel mai larg răspândite? Invitându-ne la o lungă călătorie iniţiatică şi recurgând în permanenţă la exemple, autorul trece în revistă toate acele fascinante creaţii născute din mariajul fanteziei omeneşti cu istoria.

De la amazoane la extratereştri, de la cinocefali la mutanţi, de la sălbatic la supraom, fiecare exemplar e cercetat cu răbdare şi migală de pedant om de ştiinţă. Ironia fină şi verva sa bine-cunoscute nu lipsesc nici din această carte, pentru toate vârstele şi gusturile. Iar expediţia pe care ne-o propune ea reprezintă de fapt o descoperire a spiritului uman şi o incursiune în sufletele noastre.

„Omul diferit este un martor al istoriei, înregistrându-i cu fidelitate oscilaţiile, ca şi atitudinile schimbătoare ale spiritului uman. Este însă în acelaşi timp şi un martor al permanenţelor, punând în evidenţă unitatea şi continuitatea fundamentală care îi apropie pe oameni, indiferent de secol şi spaţiu de civilizaţie. Prin nenumăratele sale materializări, Omul diferit dovedeşte, în chip paradoxal, că omul real, creatorul său, deşi el însuşi mereu diferit, mereu altul, rămâne totuşi, în esenţă, acelaşi.“ (Lucian BOIA)

de acelaşi autor:

Sfârşitul Occidentului?

De ce este România altfel?

Istorie şi mit în conştiinţa românească

Germanofilii

România, ţară de frontieră a Europei

Capcanele istoriei

Explorarea imaginară a spaţiului

Istoriile mele

Între înger şi fiară. Mitul omului diferit din Antichitate până în zilele noastre

Jules Verne

Două secole de mitologie naţională

Franţa, hegemonie sau declin?

Occidentul

Mitologia ştiinţifică a comunismului

Omul şi clima

Tinereţe fără bătrâneţe

Jocul cu trecutul

Mitul democraţiei

Napoleon III cel neiubit

Sfârşitul lumii. O istorie fără sfârşit

Order Între înger şi fiară Preţ @ RON32,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *