Lucian Boia – România, ţară de frontieră a Europei

romania-tara-de-frontiera-a-europei_1_produsDupă ce a supus unei analize critice multiplele construcţii ale istoriei naţionale, Lucian Boia oferă acum propria sa interpretare a României. Din acest punct de vedere, România, ţară de frontieră a Europei completează şi reîntregeşte demersul iniţiat în Istorie şi mit în conştiinţa romanească: cele două cărţi fac acum corp comun. Ce este România? Răspunsul nu poate fi găsit decât în istorie, într-o istorie globală pe care Lucian Boia o construieşte altfel decât o ştim din istoriile tradiţionale de până acum. El îşi invită cititorul să participe la o pasionantă explorare de-a lungul celor mai diverse itinerarii ale trecutului şi prezentului, nelipsind nici incursiunile în Panteonul naţional sau o plimbare pe străzile Bucureştiului.

O pondere semnificativa este acordata istoriei recente: comunismul si anii de dupa 1989. din toate acestea se contureaza imaginea unei tari care este altfel decat celelalte si, mai ales, se desprinde o explicatie: de ce este Romania ceea ce este.

 

de acelaşi autor

Sfârşitul Occidentului?

De ce este România altfel?

Istorie şi mit în conştiinţa românească

Germanofilii

România, ţară de frontieră a Europei

Capcanele istoriei

Explorarea imaginară a spaţiului

Istoriile mele

Între înger şi fiară. Mitul omului diferit din Antichitate până în zilele noastre

Jules Verne

Două secole de mitologie naţională

Franţa, hegemonie sau declin?

Occidentul

Mitologia ştiinţifică a comunismului

Omul şi clima

Tinereţe fără bătrâneţe

Jocul cu trecutul

Mitul democraţiei

Napoleon III cel neiubit

Sfârşitul lumii. O istorie fără sfârşit

Order România, ţară de frontieră a Europei Preţ @ RON35,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *