Mario Vargas Llosa – Peştele în apă

1Premiul Nobel pentru Literatură, 2010

„cartografierea structurilor puterii și pentru imaginile sale tranșante ale rezistenței, revoltei și înfrângerii individuale”

Mario Vargas Llosa este cunoscut nu doar ca unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani, ci şi că fost om politic – până când a înţeles că arta şi politica nu se pot interfera şi coexista. Peştele în apă oferă prilejul pătrunderii în lumea fascinantă a amintirilor autorului. În capitole alternative sunt descrise, pe de o parte, copilăria şi adolescenţa autorului, până în 1958, când pleacă din Peru pentru a se stabili în Europa, iar pe de altă, aventura sa politică de la începutul anilor 1990, când Vargas Llosa candidează la preşedinţia ţării sale natale. Motivele care l-au determinat să intre în arena politică, felul de organizare a campaniei electorale, explicaţia înfrângerii sale – făcute cu extremă sinceritate şi forţa expresivă – vor surprinde din nou cititorul român prin asemănările uluitoare cu situaţia politică din România post-revoluţionară.

De acelaşi autor

Lituma în Anzi

Odiseu şi Penelopa

Războiul sfârşitului lumii

Mătuşa Julia şi condeierul

Cine l-a ucis pe Palomino Molero?

Kathie şi hipopotamul

Scrisori către un tânăr romancier

Mătuşa Julia şi condeierul

Order Pestele in apa Preţ @ RON45,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *