Mario Vargas Llosa – Mătuşa Julia şi condeierul

1Premiul Nobel pentru Literatură, 2010

„cartografierea structurilor puterii și pentru imaginile sale tranșante ale rezistenței, revoltei și înfrângerii individuale”

Matuşile vor ficţiune, dar nu citesc literatură. Condeierii nu scriu cărţi, dar produc mari cantităţi de ficţiune. O lume formată din condeieri şi din mătuşi e o lume în echilibru: cererea şi oferta sunt egale.

Înainte de apariţia televizorului, în Peru, teatrul radiofonic, urmaş al romanului-foileton din gazetele secolului al XIX-lea şi strămosşal telenovelei, asigura bunul mers al lumii. La Radio Central, un condeier de geniu manipulează nevoia de oroare şi amor a publicului din Lima. La Radio Panamericana, tânărul redactor al ştirilor temperează gustul pentru catastrofe al colaboratorului său şi se îndrăgosteşte de o mătuşă prin alianţă, Julia. El are 18 ani, e student la Drept şi scrie povestiri care nimeresc la coş, ea are 32, e boliviancă şi proaspăt divorţată. În timp ce avalanşa scenariilor radiofonice scapă de sub controlul fanaticului condeier, viaţa lui Mario şi a Juliei scapă de sub controlul familiei.

De acelaşi autor:

Lituma în Anzi

Odiseu şi Penelopa

Războiul sfârşitului lumii

Cine l-a ucis pe Palomino Molero?

Kathie şi hipopotamul

Scrisori către un tânăr romancier

Peştele în apă

Scrisori către un tânăr romancier

Order Mario Vargas Llosa Pret @ RON39,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *