Mario Vargas Llosa – Lituma în Anzi

1Premiul Nobel pentru Literatură, 2010

„cartografierea structurilor puterii și pentru imaginile sale tranșante ale rezistenței, revoltei și înfrângerii individuale”

Caporalul de jandarmi Lituma şi adjunctul său Tomas au în grijă campamentul unui şantier de construcţie a unei şosele transandine din Peru. Ba chiar şi o mină din apropiere. Dar peste platourile alpine şi în văile Anzilor pluteşte spectrul permanent al raidurilor violente comise de gruparea de orientare maoistă Sendero Luminoso, căreia îi cad victimă funcţionari şi ţărani deopotrivă. Trei dispariţii misterioase de pe şantier adaugă şi mai multă spaimă în sufletele celor doi neputincioşi reprezentanţi ai legii. Ca să mai detensioneze atmosfera, Tomas îi spune şefului său Lituma o incredibilă poveste de iubire pe care a avut-o cu o prostituată.

De acelaşi autor

Odiseu şi Penelopa

Războiul sfârşitului lumii

Mătuşa Julia şi condeierul

Cine l-a ucis pe Palomino Molero?

Kathie şi hipopotamul

Scrisori către un tânăr romancier

Peştele în apă

Rătăcirile fetei nesăbuite

Order Lituma în Anzi Preţ @ RON34,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *