Warren Buffett şi prietenia sa cu o mare campioană de Bridge

Cu douăzeci de ani în urmă, Warren Buffett a chemat-o pe Sharon Osberg, una dintre  campioanele mondiale la Bridge, să joace cărţi la el birou în Omaha. „Ei s-au plăcut din prima”, notează reporterul de la Wall Street Journal care a publicat recent povestea prieteniei lor care „durează precum o căsătorie.”

La început, uşor stângaci, el s-a gândit cum să intre în graţiile doamnei, încă din prima. Au jucat zaruri. La un moment dat a scăpat o piesă pe rochia sa. Amândoi au zâmbit. Apoi au mers să ia masa împreună pentru a se retrage ulterior la o partidă de Bridge. După mai mult timp, ea a declarat că a fost umilită de el. Au păstrat legătura. Ea fiind la mare depărtare, l-a convins să-şi ia un computer şi să joace online.  Avea deja o serie de partide cu Bill Gates. S-a adaptat rapid noilor tehnologii.

Warren Buffett a convinsă-o să se ocupe de fundaţia finanţată de cei doi miliardari americani pentru promovarea Bridge-ului în şcoli.

Acum, după 20 de ani, amândoi vorbesc de trei, patru ori la telefon pe săptămână. Sunt amici foarte buni. Joacă online. Uneori câteva ore pe zi. Sora lui Buffett a fost prinsă şi ea în competiţie. A reuşit de câteva ori performanţa să „o bată” pe campioana mondială.

„Bridge-ul e un joc diferit. Spre deosebire de şah, sau spre deosebire de o mulţime de jocuri, la Bridge dacă eşti un partener slab, tulburi şi pe ceilalţi. Am învăţat multe de la ea,” a mai spus Buffett.

despre Buffett

Iscusinţa şi înţelepciunea celui mai mare investitor al lumii

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *