Victor Suvorov – Ultima republică. De ce a pierdut Uniunea Sovietică al doilea război mondial? Vol I

Sub pseudonimul Victor Suvorov, fostul ofiţer sovietic de contrainformaţii Vladimir Rezun a provocat dezbateri încinse prin uimitoarea sa teză conform căreia Hitler a atacat Uniunea Sovietică tocmai în momentul în care Stalin se pregătea să invadeze Europa pentru a extinde comunismul în ţările occidentale. Amestecul statului în viaţa particulară a ceăţenilor, desfiinţarea proprietăţii private, precum şi consecinţele care au decurs din acestea – birocratizarea vieţii publice, răpirea libertăţii, prin urmare totalitarismul – sunt demascate nu doar ca trăsături nefaste ale unui anumit tip de societate, ci şi ca intenţii evidente ale comuniştilor ruşi. În opinia lui Suvorov, sovieticii, care doreau un conflict internaţional pentru a putea răspîndi comunismul în întreaga lume, trebuie consideraţi adevăraţii iniţiatori ai celui de-al doilea război mondial, dar şi, într-un fel, perdanţii acestuia, deoarece Stalin nu a reuşit să îşi ducă până la capăt proiectul expansionist.

De acelaşi autor

Spărgătorul de gheaţă

Ultima republică. Cauza sfântă. Vol II

Order Ultima republică.De ce a pierdut Uniunea Sovietică al doilea război mondial? Vol l I Preţ @ RON26,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

2 Responsesto “Victor Suvorov – Ultima republică. De ce a pierdut Uniunea Sovietică al doilea război mondial? Vol I”

  1. Ion Maria spune:

    Felicitari!V.Suvorov este un autor de valoare, mai ales ca a fost ofiter GRU si a avut aces la informatii deosebite,am citit cartile lui de mai multe ori pentru ca meritau,o sa le mai citesc o data..Totusi, o intrebare, este o reeditare ne varietur a primei editii sua au aparut capitole noi?

  2. Vasilov spune:

    Cărţile lui Suvorov mi-au schimbat total viziunea despre al doilea razboi mondial, recomand toată colecţia

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *