Vassilis Alexakis – După Isus Hristos

UnknownUn roman polemic despre Muntele Athos care încearcă să reabiliteze memoria Greciei Antice. Nausicaa Nikolaidis, o doamnă în vârstă, bogată şi fermecătoare îi va cere tânărului ei chiriaş, student la filosofie, să facă o anchetă asupra Muntelui Athos, ca să poată decide dacă merită să-şi doneze averea călugărilor. Un roman de suspans, o critică acidă adresată creştinismului. În Franţa, cartea a primit Marele Premiu al Academiei. În Grecia, însă, a stârnit reacţii violente din partea bisericii şi ameninţări adresate direct autorului.

«Pentru a descrie Athos-ul, Vassilis Alexakis ia în mână sabia lui D’artagnan.» Le Nouvel Observateur

De acelaşi autor

Limba maternă

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

3 Responsesto “Vassilis Alexakis – După Isus Hristos”

  1. camian spune:

    Hristos Anesti.

    Restul e himera.

  2. Dinca Marilena Liliana spune:

    Nu am citit cartea dar urmeaza,ce vreau sa spun este ca mai sunt cateva manastiri si in Romania in care este interzis sa intre femeile si daca intra acelea patesc ceva,in primul rand si manastirea este o casa a Domnului si o femeie sminteste intotdeauna si ispiteste si de aceea este interzis si eu sunt de acord iar cu ceea ce fac calugarii si preotii in afra manastirilor sau bisericilor nu este treaba noastra,scopul lor este doar sa tina slujbele si predicile cu care sunt inzestrati sa captiveze si sa intoarca oamenii catre Dumnezeu,iar asta este treaba noasta sa le ascultam doar predicile legate de Dumnezeu nu altceva.

  3. Dinca Marilena Liliana spune:

    Nu am citit cartea dar urmeaza,ce vreau sa spun este ca mai sunt cateva manastiri si in Romania in care este interzis sa intre femeile si daca intra acelea patesc ceva,in primul rand si manastirea este o casa a Domnului si o femeie sminteste intotdeauna si ispiteste si de aceea este interzis si eu sunt de acord iar cu ceea ce fac calugarii si preotii in afra manastirilor sau bisericilor nu este treaba noastra,scopul lor este doar sa tina slujbele si predicile cu care sunt inzestrati sa captiveze si sa intoarca oamenii catre Dumnezeu,iar asta este treaba noasta sa le ascultam doar predicile legate de Dumnezeu nu altceva.Iar Vassilis Alezakis cred ca este un ateu convins,anticrestin iar Grecia este tara Crestinitatii fie ca ii place fie ca nu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *