Pachet Artă

COPERTI16Gilles Neret – Michelangelo

Michelangelo. În timpul Renaşterii, câţiva artişti homosexuali cunoscuţi – de la Leonardo da Vinci şi Botticelli la Michelangelo şi Raphael – au transformat istoria artei, aspirând către o imitare cât mai reală a naturii, în timp ce o modelau potrivit gusturilor lor. Prin arta lor au luat naştere fiinţe ambigue, jumătate femeie , jumătate bărbat; sâni de femeie au fost aşezaţi pe busturi de bărbat şi privirea unui tânăr se zărea de sub ploapele unei Madonne.
Gilles Lambert – Caravaggio
Caravaggio. Celebrul rebel al Barocului italian, Caravaggio(1571-1610) primeşte în sfârşit recunoaşterea pe care o merită. Deşi numele său ne poate fi cunoscut, opera sa a fost constant detestată şi aruncată în obscuritate. Nu numai că realismul său teatral nu era la moda în acea vreme, dar şi subiectele sale care se apropiau de sacrilegiu şi folosirea unor modele din clasa de jos au fost violent dispreţuite.
Frank Zollner – Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci rămâne geniul chintesenţial al Renaşterii, una dintre cele mai complete fiinţe care a trăit vreodată. Creator al celui mai faimos tablou din lume, acest om de ştiinţă, artist, filozof, inventator, constructor şi mecanic a exemplificat apogeul conştiinţei umane care i-a caracterizat epoca. Şi totuşi, atât de variate şi de prolifice erau interesele sale încât cu greu a dus vreunul la bun sfârşit.
149.70 Lei – 95.00 Lei
Order Pachet Artă Preţ redus @ RON95,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *