Gilles Lambert – Caravaggio

UnknownCaravaggio. Celebrul rebel al Barocului italian, Caravaggio (1571-1610) primeşte în sfârşit recunoaşterea pe care o merită. Deşi numele său ne poate fi cunoscut, opera sa a fost constant detestată şi aruncată în obscuritate. Nu numai că realismul său teatral nu era la moda în acea vreme, dar şi subiectele sale care se apropiau de sacrilegiu şi folosirea unor modele din clasa de jos au fost violent dispreţuite.

Opera lui Caravaggio a avut ghinionul să îndure secole de dezonoare. Abia în secolul 19 a fost redescoperit şi recunoscut ca maestru. Acum este considerat cel mai important pictor al Barocului timpuriu; fără el nu ar fi existat nici Ribera, Zurbarán, Velázquez, Vermeer sau Georges de la Tour. Franz Hals, Rembrandt, Delacroix, şi Manet ar fi fost diferiţi.

In aceasta editie aniversara a cartii veti gasi mai mult de 50 dintre cele mai bune lucrari ale lui Caravaggio; credem ca veti fi de acord ca a fost un geniu inaintea vremurilor sale.

Order Caravaggio Preţ @ RON49,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *