Aurelia Felicia Stăncioiu – Strategii de marketing în turism

Lucrarea şi-a propus printr-o abordare metodică şi graduală să surprindă, să analizeze şi să traseze direcţiile de dezvoltare a acelor elemente ce conferă specificitate planificării de marketing în turism, şi are ca sarcină principală stabilirea obiectivelor şi elaborarea strategiilor necesare atingerii lor. Fără a sublinia în mod expres, prin titluri şi subtitluri, elementele de specificitate, acestea se regăsesc pe întreg parcursul lucrării. Fie că este vorba de prospectarea pieţei turistice, de elaborarea strategiei de marketing a întreprinderii de turism sau de folosirea instrumentarului în alcătuirea mixului de marketing, elementele specifice fac obiectul unei analize, diagnoze şi prognoze analitice.

Pe întreg parcursul lucrării s-a încercat surprinderea, ordonarea şi dezvoltarea particularităţilor marketingului turistic, particularităţi ce pornesc de la mecanismele formării nevoii pentru prestaţia turistică, se continuă în formele de manifestare a cererii pe piaţa specifică şi se materializează în pachetul de bunuri şi servicii ce formează produsul turistic.

De acelaşi autor

Planificarea de marketing în turism. Concepte şi aplicaţii

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *