Alexandru Dragomir – Caietele timpului

IMAGINE„Gramatical, am un subiect, timpul, despre care afirm că trece. Logic, la fel: am ceva numit timp care are atributul că trece. Numai că nu timpul trece, ci timpul este trecere. Ce altceva pot înţelege întâi prin timp decât însăşi trecerea? Trecerea este timpul, şi anume trecerea fundamentală, care cuprinde şi face cu putinţă orice altă trecere, cum ar fi mişcarea, de pildă. Timpul se deosebeşte fundamental de orice trecere fenomenală, tocmai fiindcă o fundamentează.”

„Acum-ul este instantaneul numit existenţă al unei treceri continue.”

Volumul Caietele timpului contine însemnările despre timp pe care Alexandru Dragomir le-a făcut, de-a lungul a peste 50 de ani (1948-2000), în mai multe caiete. Ontologia lui Noica şi aceste caiete – pe care Dragomir nu le-a arătat nimănui – sunt cele mai importante pagini din filozofia românească a secolului XX.

de acelaşi autor:

Crase banalităţi metafizice

Meditaţii despre epoca modernă

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *