Nadine Gordimer, alături de îngeri

UnknownScriitoarea sud-africană Nadine Gordimer, laureată a premiului Nobel pentru literatură în 1991 şi o renumită activistă împotriva politicii de apartheid, a decedat, duminică, în Johannesburg, la vârsta de 90 de ani.

 A devenit activă în Congresul Naţional African după masacrul de la Sharpeville, perioadă în care această organizaţie era interzisă. De asemenea, Nadine Gordimer a fost unul dintre primii oameni pe care fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela a vrut să-i vadă imediat după ce a fost eliberat.

De-a lungul unei cariere de peste o jumătate de secol, Nadine Gordimer a scris 13 romane, care au fost traduse în peste 40 de limbi străine, peste 200 de nuvele şi câteva volume de eseuri. Unele dintre cărţile sale au apărut şi în limba română.

PREȚUL VIEȚII 

NIMENI ALĂTURI DE MINE

LA AGĂȚAT

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *