Nadine Gordimer – La agăţat

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1991

„care prin magnificile sale scrieri a adus un beneficiu umanităţii în numele lui Alfred Nobel „

Este primul roman al celebrei autoare din Republica Sud-Africană, laureată a Premiului Nobel pentru literatură care intră, în sfârşit, pe piaţa cărţii din România.

Ceea ce pare, la început, o simplă aventură între o tânără albă dintr-o familie foarte bună şi mecanicul arab pe care aceasta l-a agăţat se transformă, treptat, într-o poveste de dragoste a cărei profunzime pare să-i surprindă chiar şi pe protagonişti. O vreme, relaţia pare să evolueze normal şi, eventual, să se şi consume la un moment dat. Dar, în momentul în care bărbatul, aflat ilegal în Africa de Sud şi prins de autorităţi pentru a fi expulzat, e obligat să părăsească această ţară bogată, lucrurile iau o întorsatură neaşteptată. Ceea ce, din punctul de vedere al femeii, părea o simplă aventură, se vădeşte a fi o iubire ce o face dispusă la orice sacrificiu. Cel dintâi semn constă în faptul că tânăra pleacă, împreună cu bărbatul, într-o ţară arabă, renunţând la confortul de acasă, la bunăstare, la viaţa socială etc. pentru a intra într-o lume în care condiţia femeii e cu totul alta.

De acelaşi autor

Preţul vieţii

Order Iubire interrasială Preţ @ RON22,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *