Zeletin C.D. – Scrieri. Vol I

CarteÎn urmă cu 50 de ani, C. D. Zeletin îl surprindea pe Tudor Vianu „prin întinderea intereselor literare și prin netăgăduita siguranță în stăpânirea versului clasic. Nu peste multă vreme, impresia marelui estetician era validată de Perpessicius, care vedea în C. D. Zeletin „un poet de categorică originalitate, familiar, în egală măsură al reflecției și al metaforei și un poet original de mari perspective. Într-adevăr, volumele de poezii ale lui C. D. Zeletin, prezente în acest volum de Scrieri, Călătorie spre transparență și Andaluzia, confirmă viziunea lui Perpessicius printr-o puternică inspirație, prin măiestrie artistică și prin rigoare.

Când Tudor Vianu îl numea poeta doctus, avea în vedere și o serie de însușiri de gânditor, care se străvede lesne din volumele de proză aforistică ale lui C. D. Zeletin. La acestea se poate adăuga și interesul filosofic și istoriografic imens, care se străvede în eseurile și în contribuțiile istoriografice remarcabile din cartea de eseuri Respiro în amonte, care încheie volumul I al Scrierilor.

Order Scrieri. Vol I Preţ @ RON40,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *