Zeletin C.D. – Rămânerea trecerii

1Structurată în patru părţi: eseuri, evocări, schiţe şi convorbiri, noua apariţie editorială aşteaptă acelaşi cititor instruit şi rafinat, iubitor de surpriză a gândirii şi de măiestrie artistică, cititor de care s-a bucurat întotdeauna scrisul subtil al lui C.D. Zeletin.

C.D. Zeletin este nu numai o personalitate de prim rang, dar şi o legendă în spaţiul românesc. Un cărturar-artist, tulburător de profund, care trăieşte frenezia cunoaşterii temeinice, suferind cu melancolică luciditate de boala perfecţiunii. Poate şi de aceea în preajma sa totul capătă relevanţă maximă. Ca să nu-i mai amintesc talentul (literar, ştiinţific, muzical), erudiţia fără ostentaţie, înţelepciunea, farmecul sau bunătatea ecumenică – înmănunchere aproape neverosimilă de însuşiri, care va intimida întotdeauna. Parcă ar vorbi chiar o altă limbă, ar vedea şi ar simţi altfel acea senzaţie de imponderabilitate, pe care noi, muritorii, o încercăm doar în vis…

 

Order Rămânerea trecerii Preţ @ RON29,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Zeletin C.D. – Rămânerea trecerii”

  1. TEREZIA FILIP spune:

    Personalitatea lui C.D. Zeletin şi cărţile Domniei sale au un farmec aparte. Şi-a lansat „Rămânerea trecerii” la ediţia Gaudeamus de anul acesta, unde am avut norocul fiu. Iar atmosfera lansării şi discursul autorului au fost absolut speciale. Aveam sentimentul că undeva în aer c se întretaie fulgere de aur, că luminoase raze săgetează atmosfera din mica incintă a Editurii Spandungino – „sclipesc lucitoare tăişuri de damasc”, spunea N. Steinhard. E vorba, cred, de farmecul pe care-l dau personalităţii cultura, arta, credinţa, cunoaşterea, când au norocul să se întâlnească în preferinţele aceluiaş spirit de excepţie. Am fost/sunt încântată de cărţile şi de ideile lui C.D. Zeletin? O personalitate rarisimă în spaţiul cultural românesc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *