Somerset W. Maugham – Liza din mahalaua Lambeth

IMAGINEPovestea Liza din mahalaua Lambeth a lui W. Somerset Maugham se desfăşoară într-un spital dintr-o zonă rău famată a Londrei sfârşitului de secol XlX.  Mai târziu, glumind, a spus că a fost moaşă pentru mai mult de o sută de copii sărmani. El recunoaşte că a fost influenţat de scrierile lui Sister Carrie şi Mean Streets şi de alte cărţi care prezentau realitatea de atunci. Este o carte scurtă, scrisă în dialectul Cockney, de accea traducătorul nu a reuşit să inducă cititorului român o stare englezească. E ca şi cum s-ar traduce Viaţa lui Kostas Venetis în engleză, deloc o muncă uşoară.

De acelaşi autor

Plăcerile vieţii

Order Liza din mahalaua Lambeth Preţ @ RON24,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Somerset W. Maugham – Liza din mahalaua Lambeth”

  1. cartea de ier spune:

    Imi pare rau dar trebuie sa corectez eroarea, actiunea romanului nu se desfasoara intr-un spital dintr-o zona rau famata a Londrei, ci de fapt pe o straduta aflata intr-unul din cartierele sarace ale Londrei secolului al XIX-lea. Cartea este o reflectare a experientei autorului care a desfasurat cateva stagii de practica pe cand era student la medicina, intr-un spital si prin prisma activitatii ajunge sa viziteze si sa asiste la nastere numeroase femei care locuiesc in zonele mentionate mai sus.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *