Ungaria, ţară invitată la Bookfest 2011

La cea de-a şasea ediţie a Salonului internaţional de carte „Bookfest,“ organizat ca în fiecare an de Asociaţia Editorilor din România (AER),care va avea loc la sfârşitul lunii mai, Ungaria va fi ţară invitată. După succesul de anul trecut al Târgului,  când Spania a venit cu programe diferite, şi autori tineri şi cu renume, precum Rosa MonteroNajat El Hachmi, Ray Loriga, acum este rândul vecinilor să ne arate ce pot. Spaniolii ne-au dat o lecţie despre conduita autorilor şi de organizare. Sufletul acţiunii a fost Horia Barna, fostul director al ICR Madrid.

„Bookfest“ este un proiect iniţiat, în anul 2006, de către AER cu scopul de a pune la dispoziţia editorilor un cadru de expunere adecvat şi de a răspunde, în acelaşi timp, nevoii de informare a publicului iubitor de carte. Astfel, timp de cinci zile, într-o primitoare „casă a carţii“, se regăsesc scriitori, editori, personalităţi ale culturii româneşti şi internaţionale, jurnalişti şi, bineînţeles, prieteni de toate vârstele ai vedetei salonului, CARTEA.

De la 1 ianuarie 2011, Ungaria a preluat pentru şase luni preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene.

În Millenáris Park du Budapesta se organizează în fiecare an Festivalul cărţii, ajuns la a 17 ediţie, după ce 80 de ani neîntrerupţi Târgul de carte şi-a deschis porţile. Au participat edituri şi scriitori din 24 de ţări. Anul trecut Amos Oz a luat Marele Premiu. Vine oare anul acesta şi la Bookfest? Editura Humanitas i-a trimis invitaţia încă din toamnă.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *