TOPul site-urilor de cărţi. Unde află românii pe net despre volumele favorite?

Andrei Ruse se întreabă unde află românii despre cărţi: „Probabil pe nenumărate site-uri, bloguri, rețele, comunități, grupuri șamd, dar am vrut să văd care dintre proiectele mai serioase care se ocupă de asta sunt cele mai citite în ultimul timp.

Conform ultimelor statistici Zelist.ro (calculate până la data de 1 decembrie 2010), cele mai importante site-uri / bloguri românești dedicate în mare parte sau chiar exclusiv cărților, care se găsesc în primele aproximativ 150 de titluri listate, sunt destul de puține.

top zelist proiect descriere
1 Bookblog.ro
Am pornit bookblog în martie 2006 cu scopul de a face din el cel mai important site despre cărţi şi lectură, de pe internetul românesc. (…)
83 Rețeaua Literară
Promovăm România prin cultură, promovăm valorile artistice prin intermediul schimburilor interculturale la nivel european. (…)
115 Boomlit
Boomlit este o revistă online, ce oferă știri, interviuri, articole, recenzii, anchete și alte materiale ce țin de domeniul cultural, în special de literatură. (…)
152 Bookiseala.ro
Un blog de cărţi te ajută să fii la curent cu noile apariţii editoriale, să ştii ce se mai învârte în noua literatură, ce mai fac intelectualii publici, care mai sunt curentele de gândire, cum se vând titlurile prin alte părţi, ce mai fac autorii preferaţi şi nu în ultimul rând să fii în acord cu lumea. (…)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *