Alexandru Cristian – Un Premiu Nobel pentru România

alex1 (1) (1)-001Propun o petiţie pentru a susţine candidatura marelui scriitor Norman Manea la Premiul Nobel pentru Literatură. Despre acest mare scriitor Mario Vargas Llosa, laurerat al Premiului Nobel pentru Literatură în 2010, spune că „este un scriitor superb care scrie fără resentimente sau amărăciune”.
Marele scriitor american Philip Roth spune că Norman Manea este un scriitor care luptă împotriva „deraierii omenescului însuşi”.
Romanele sale sunt admirate de cititori din toată lumea dar şi de mari scriitori.
Este o datorie a culturii noastre să-l susţină pe Norman Manea la câştigarea unui premiu de care am fost văduviţi de-a lungul istoriei noastre în agitatul secol trecut. În cărţile sale Norman Manea tratează mari teme ale umanităţii dar şi ale secolului trecut: teama, angoasa, spaima, Holocaustul, nazismul, comunismul, fascismul, degradarea umană.

Pentru a semna petiţia, dă click aici:

http://www.petitieonline.ro/petitie/un_premiul_nobel_pentru_romania-p46710146.html

Autor: Alexandru Cristian

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

3 Responsesto “Alexandru Cristian – Un Premiu Nobel pentru România”

  1. Alexandru Cristian spune:

    Va multumesc anticipat pentru
    semnatura.

  2. Mihai spune:

    Norman Manea si Emil Brumaru, singurii eligibili in acest moment pentru acest premiu. Aud ca din nou se vb de Cartarescu ca e printre favoriti. Din pacate pt el si pt Romania, opera lui este mult prea departe pt a lua acest premiu. Succes in acest demers

  3. Ovidiu spune:

    Da, din pacate trebuie sa il propuna pt Nobel strainii, findca noi ca natiune nu stim sa apreciem o opera de asemenea valoare ca a lui Norman Manea. Bine ca il propunem pe Cartaresc, cu opera lui de doi lei. Asta suntem, asta meritam. Dar cine stie, poate intr-o zi…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *