Umberto Eco – Cum ne construim duşmanul

1Problema duşmanului colectiv a devenit un subiect predilect al lui Umberto Eco şi face obiectul primei dintre scrierile reunite în acest volum.

Pentru a se putea defini, o societate are nevoie de un duşman care să fie complet diferit de ea; o dovedesc regimurile rasiste, în frunte cu naziştii şi fasciştii, care şi-au inventat un inamic monstruos folosindu-se de argumente intolerabile. O dovedesc de asemenea, astăzi, societăţile ce urmăresc să obţină consensul general prin găsirea unui duşman în „alteritatea“ imigranţilor. Pornind de la o serie de reflecţii critice, Eco abordează pe rând toate temele sale predilecte: sistemele media, utilizarea abuzivă a ştiinţei, literatura şi cultura populară.

Umberto Eco este scriitor, profesor de semiotică, unul dintre cei mai importanţi gânditori contemporani. A scris romane, studii de semiotică, estetică şi teorie literară. De acelaşi autor la Editura Polirom au mai apărut: Misterioasa flacără a reginei Loana (2004),  Pendulul lui Foucault (2005), Cum se face o teză de licenţă (2006), Numele trandafirului (2007, 2010), Baudolino (2007), Limitele interpretării (2007),  A spune cam acelaşi lucru (2008), Apocaliptici şi integraţi (2008), Insula din ziua de ieri (2009), De la arbore spre labirint. Studii istorice despre semn şi interpretare (2009), Kant şi ornitorincul (ed. a II-a, 2010), Cimitirul din Praga (2010).
Order Cum ne construim duşmanul Preţ @ RON22,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *