Tot ce ştie Rushdie despre România:”Dracula, Nadia şi Ionesco”

UnknownAseară, la Teatrul Odeon, „Seducătoarea din Veneţia”, cu Salman Rushdie pe post de actor al propriilor scrieri, s-a jucat cu sală plină. Mai mult, câteva sute de cititori nu au mai putut intra la întâlnirea cu scriitorul britanic de origine indiană. Fiind prezent pentru prima oară în România, a spus că tot ce ştie despre ţara noastră este: „Dracula, Nadia şi Ionesco” . A mărturisit că în tinereţe a jucat chiar în două piese ale celebrului dramaturg de origine română. În rest nimic. E curios de Transilvania.

A declarat că nu vrea să scrie o carte despre Dracula şi că Vlad Ţepeş a apărut ca personaj în „Seducătoarea din Florenţa”, unul dintre cele mai noi volume ale sale, din motive istorice. „Cred că vampirii ar fi de preferat masacrelor de acolo”, a subliniat acesta, referindu-se la perioada istorică pe care o tratează în „Seducătoarea din Veneţia”.

Astăzi, începând cu orele 17,00, va fi prezent la standul Editurii Polirom din cadrul Târgului de carte Gaudeamus.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *