Theodor Constantin – Maica îngerilor. (Colecţia Adevărul)

În autorul de proze Theodor Consantin sălăşuiau cel puţin doi scriitori diferiţi. Care dau măsura a ceea ce a fost autorul şi a ceea ce a devenit după război. Primul – şi respectăm şi cronologia firească – a fost autorul de povestiri, nuvele, schiţe şi romane, situat cronologic înainte de război, adică cel care a scris un extrem de interesant roman „Casa cu neguri” şi volumul de schiţe care l-a  precedat, „Vrăjitoarea din casa cu stafii”. Apoi, vine „Cum a murit Claudiu Azimioară”, nuvelă  mai apropiată de dimensiunile şi structuara unui roman, care, ca titlu de culegere, a fost completat cu alte scrieri mai mult psihologice, pline de  mister  şi spectaculozitate: „Achamot”, „Portretul” recum şi „mistica” nuvelă care dă numele prezentei antologii.
Cel de-al doilea scriitor din dubla personalitate a lui Theodor Constantin era, desigur,  autorul  scrierilor de război şi îndeosebi ale celor poliţiste de mare succes. Facem trimitere atât la romanele din seria „Trustul Nebel”, cât şi la celelalte cu subiecte şi eroi disparate.

De acelaşi autor

Vrăjitoarea din casa cu stafii. (Colecţia Adevărul)

Order Maica îngerilor Preţ @ RON50,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *