Theodor Constantin – Vrăjitoarea din casa cu stafii. (Colecţia Adevărul)

După ce a debutat în revistele vremii cu diferie poezii, debutul în proză al lui Theodor Constantin a constat într-un volum de nuvele fantastice, care anunţau apariţia unui scriitor de gen de mare calibru. Stilul său se înscria evident în linia prozei fantastice a lui Eliade sau Voiculescu, amintind de unul din părinţii genului, Edgar Allan Poe.
Anunţând o atmosferă plină de mistere şi fantasme, cartea emană prin temele abordate o vivacitate, tensiune literară şi complexitate aparte. Cititorului îi sunt servite subiecte incitante, precum misterul şi ambiguitatea sexuală din „Vila Maud”; amorul dublu din „Eliberare”, un soi de germene al romanului „Casa cu neguri”; horror, crime, nopţi în cimitir si multe altele.
Toate aceste elemente anunţau un viitor strălucit pentru tânărul prozator Theodor Constantin, în literatura de gen. Nimic însa nu ne-ar fi lăsat să bănuim talentul său pentru stilul poliţist şi de spionaj, pe care avea să îl exercite mai târziu, spre anii ’60.

De acelaşi autor

Johnny Boamba. (Colecţia Adevărul)

Order Vrăjitoarea din casa cu stafii Preţ @ RON50,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *