Teofil Paraian – Revărsări de gând

UnknownIn Revărsări de gând regăsim cuvintele rostite de Părintele Teofil la taberele din anii 2000 şi 2001 de la Mănăstirea Oasa. Tema principală a cuvintelor din anul 2000 este credinţa, pe care părintele o abordează pe larg, lămurind diferite aspecte ale acesteia, după cum sugerează chiar titlurile conferinţelor: Ce înseamnă să fii creştin?; Necesitatea credinţei în viaţa spiritualî; Credinţă şi mântuire; Credinţa lucrătoare în iubire; Măsurile şi roadele credinţei; Cine este Dumnezeu? Unde putem să-L întâlnim? Cum putem să-L întâlnim?; la care se adaugă inspirata predică rostită de Părintele Teofil la Sfânta Liturghie în ziua Sfântului Pantelimon, hramul Mănăstirii Oasa: Să ne iubim unii pe alţii!

In anul 2001, parintele a ales să vorbească despre examenele pe care le avem de dat în plan duhovnicesc, examene pe care nu numai studenţii, ci toti creştinii trebuie să le treacă pentru a se mântui: Examenul credinţei; Examenul iubirii; Examenul cinstirii; Examenul rugăciunii; Examenul la rugăciunea de toată vremea; la final s-a dezbătut o tema mai puţin abordată în lumea ortodoxă, obişnuită să pună în faţă experienţele mistice din Vieţile sfintilor, şi anume: Experienţe mistice în Noul Testament.

de acelaşi autor:

Gânduri senine

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *