Taxa google, în Franţa

UnknownLa propunerea ministrului culturii francez, Nicolas Sarkozy susţine introducerea unei taxe – supranumită „taxa Google” – pe veniturile din publicitatea online a companiilor web, banii obţinuţi urmând să fie folosiţi pentru a ajuta industriile creative din Franţa, informează The Guardian.

Preşedintele Franţei intenţionează să taxeze veniturile din publicitatea online ale Google şi Yahoo pentru a susţine sfera culturală, ameninţată de conţinutul „gratuit şi pentru toţi” de pe interenet.

În cazul adoptării proiectului, „taxa Google” ar furniza între 10 milioane de euro şi 20 de milioane de euro pe an. La noi nimeni nu a calculat câţi bani s-ar aduce în visteria Casei de Asigurări de Sănătatea prin impunerea birului pe veniturile din drepturile de autor.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *