Tatiana Moşteanu – Concurenţa. Abordări teoretice şi practice

Regulile concurenţei corecte active în România sunt instaurate. Autorităţile concurenţei şi-au format deja o minimă experienţă, dispun de personal specializat într-o nouă profesie, aceea de inspector de concurenţă, care abordează pieţele relevante şi identifică comportamentele reprobabile, pe care legea le încriminează. Piaţa şi concurenţa corectă pot fi protejate.

Nevoia de cunoaştere, de pregătire într-un domeniu nou, cum este cel al protecţiei concurenţei, şi-a manifestat cererea de lucrări de specialitate pentru a acoperi golurile care au apărut în literatura de specialitate (economică şi juridică), în materie de concurenţă. Cei care dintotdeauna şi-au consacrat eforturile pe acest tărâm al ştiinţei, conştientizând solicitarea publicului interesat, au răspuns afirmativ la această chemare, pentru A SCRIE O CARTE CU SUBIECTUL – CONCURENŢA ECONOMICĂ. Sub acest imbold, în 1998, a apărut în Editura Economică o primă ediţie intitulată “Concurenţa. Ghidul afacerilor performante”. Noua ediţie, CEA DE FAŢĂ, încununează eforturile de cercetare ale autoarei, care timp de aproape patru ani s-a documentat, în special din literatura străină, dar şi din rezultatele practicii româneşti, pentru a aduce cititorului român noţiunile şi orientarea elementară, de bază, absolut necesară celor care acţionează într-o economie de piaţă.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *