Ştefan Agopian – Opere II. Sara. Tobit. Fric

1Opere ll este o porţie consistentă din scrierile lui Ştefan Agopian. trei într-una ar putea spune mucalitul de serviciu.

Sara este un personaj care te cheamă la evadări în timp. Deşi cu o copilărie nefericită, a avut şansa de a fi adoptată de un alchimist din Sibiu. Lăsând la o parte evocarea lumii de poveşti a saşilor ardeleni, personajul  e impresionant atât prin prezenţă, cât şi prin absenţă, atât prin existenţa reală, cât şi prin pseudo-realităţile în care pluteşte, alături de cei din jur şi spiriduşi.

Tobit este despre ocupaţia austriacă în Oltenia, cu parfumurile vremurilor şi cu invadatorii care au adus civilizaţia unei părţi bune de orient. Ce au făcut băştinaşii? Au fugit de deprinderile ;i muncile imperiale. Aşa au plecat şi cuceritorii.

Orjen era numele eroinei principale. Nimic nu-i putea alina dorul acesteia faţă de Fric, nimeni altul decât Cosmosul. Alături, mai avea un motan viu, cumpărat dintr-un port, să prindă şoarecii de pe corabia în derivă. De fapt, atunci când l-a luat, motanul nu ştia că nava va eşua. Ea, femeia goală şi excitată, ţinea motanul între sâni. Cum se termină romanul? Trist dar cu cu multe învăţăminte despre viaţă şi moarte.

De acelaşi autor

Tobit

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *