Şerban Foarţă – Hexachordos

Hexachordos: Psalmii. Ecleziastul. Cântarea Cântărilor. Iov. Psalmii lui Solomon. Odele, pre stihuri retocmite de către Şerban Foarţă

„Nici un alt poet român nu are agresivitatea discretă a livrescului lui Şerban Foarţă, un fel de «parazit» liric superior care convieţuieşte cu predecesorii într-un soi de omagiu poetic tributar. Căci Foarţă nu le datorează mai mult poeţilor care l-au format decât îi datorează ei lui pentru că îi reformează în cadrul acestui nesfârşit proces de resemantizare. Una peste alta, Şerban Foarţă este poet de lux pe care ţi-l permiţi sau nu.“ (Marius Chivu)

“Pentru un poet de azi este practic imposibil să mai găsească în limba română rime nefolosite înaintea lui. După mai bine de trei sute de ani de versificare entuziastă, resursele de virginitate din acest domeniu (şi din acest domeniu) s-au epuizat. Şerban Foarţă sfidează însă evidenţa şi descoperă rime noi, una după alta. Spectacolul lingvistic oferit de el ne uimeşte. Este ca şi cum am afla că un explorator solitar se află acum în Alaska şi găseşte bulgări de aur în serie.” (Alex. Ştefănescu)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *