Se caută „cititori celebri“

Gaudeamus_copil2

Mai multe asociaţii de tineret, cu sprijinul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional,  au lansat campania   „În căutarea cititorilor celebri“. Aceasta se desfăşoară în parteneriat cu librăriile Cărtureşti, Librăria Humanitas Online şi Asociaţia „Ginger Group“. Proiectul-pilot are ca scop promovarea lecturii printr-o serie de dezbateri pe tema lecturii şi a cărţilor, printr-o campanie de afişe itinerante în 11 principale oraşe din ţară, prin concursuri atractive. Este destinat în primul rând tinerilor. S-a lansat şi un site: www.cititoricelebri.ro. La ora actuală, un român citeşte în medie o carte pe an. Piaţa cărţii este doar de 60 de milioane de euro. De cincisprezece ori mai puţin ca în Franţa.

Compania Pizza Hut a lansat în urmă cu vreo cinci ani în SUA o celebră campanie pentru şcolari. Rezultatul a fost o creştere de 15% a cititorilor adolescenţi. La noi puţine companii se implică în promovarea cărţilor.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Se caută „cititori celebri“”

  1. Oana spune:

    Foarte buna initiativa!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *