Dă-te pe placă!

AAcopacul verde111

Omul este singura fiinţă de pe pământ care taie copacii, îi transformă în hârtie şi apoi scrie mare pe afişe: „Salvaţi pădurile!”

Dacă eşti un mare cititor şi ai o tabletă pe care o foloseşti la jocuri şi la feisbuceală e păcat. Încearcă nişte Ebook-uri. Ieşi mai ieftin. Şi păstrezi pădurea şi pentru alţii.

Mulţi protestează contra gazelor de şist, a Roşiei Montane, dar nimeni nu strigă HELP THE TREES!

Mulţi când citesc pe tablete zic că se dau pe placă. De ce să nu te dai pe placă şi cu o carte digitală? EBook-ul nu dăunează grav sănătăţii. Dimpotrivă.

Postează un comentariu dacă eşti de acord cu mine!

 

ma dau cu placa (tricou)

Cele mai bune comentarii vor fi premiate cu un tricou „mă dau cu placa!” 🙂

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

2 Responsesto “Dă-te pe placă!”

  1. Andreea spune:

    In Romania padurea dispare cu o viteza de 3ha pe ora.
    In Romania si cititorii dispar cu o viteză năucitoare pentru că în zilele noastre 25% dintre tineri nu citesc literatură niciodată.
    Până să citesc acest articol nu aveam o explicaţie logică să justifice ne-cititul în rândul tinerilor. Dar acum, astfel fiind pusă problema înţeleg aşa: tineretul din zilele noastre este ecologist.
    Date fiind mişcările de mase organizate anul trecut …eu zic că se subînţelege salvarea copacilor….…doar toţi aveau tablete, I-phone-uri şi cine ştie poate….trece si scriitura de pe Facebook la literatură şi atunci s-au scos.
    Mă bucur să spun că deţin un E-reader cu o întreaga colecţie de cărţi, nu am placă (tabletă sau I-phone) şi încă ştiu să admir simplitatea cerului sau mireasma unei flori fără să cedez tentaţiei de a da share pe Facebook şi da, pot să mă întorc la lectură. De altfel eu pot să spun cu mândrie ca am plantat cel puţin un copac. Oare de ce nu pornesc competiţii pe Facebook gen: Me and my tree? Eu zic ca ar avea un impact pozitiv fantastic o campanie în care fiecare utilizator de placă s-ar afişa intr-un selfie, că tot e la modă, alături de copacul plantat. Facebook-ul are 7 milioane de utilizatori….Asta ar însemna câteva milioane de copaci plantaţi….Dar na…era doar o idee … ce ştiu eu?

  2. Cititor spune:

    Daca e vorba pe-asa…cum sa nu fiu de acord cu dv.? Cu toate ca mai mult si mai mult imi place sa citesc pe suport de hartie, daca e vorba sa pot contribui la salvarea copacilor ma dau si cu placa, asa cum m-am dat si cu ordinatorul. Si fara sa-i dascalesc pe tineri ca nu citesc literatura (si eu nu cred ca ei toti nu citesc, ori ca nu ar citi mai mult daca Scoala si-ar mai baga mintile in cap si le-ar inlesni lucrul asta, nu obligandu-i; taman scoala e asa de sufocata cu de toate, incat ce sa faca si ei mai intai? se ocupa cu ceea ce li se potriveste cel mai bine…si mai repede). Eu ma dau bucuros cu placa, numai sa nu mai vad teancuri de dosare in care sunt „tiplate” tot felul de rapoarte si dari de seama scrise pe foi cu o singura pagina. Ma dau bucuros cu placa, pentru ca „pe vremea mea” am stat in frig si in lipsuri de tot felul pentru ca se facea economie: o adeverinta era scrisa pe un sfert de coala A.4 si era mare bai daca nu stiai sa valorifici la maximum hartia. Acum ai zice ca se acorda premii pentru cine stie sa insire mai multe foi intr-un dosar; pur si simplu foile au o singura pagina, fara sa le tremure mana; chiar deunazi, urmarind la tv.cate masuri de siguranta isi luau unii ca sa poata taia un singur copac din padure,mi-am amintit ca acum trei ani, fiind intr-o excursie, am vazut frumusete de arbori culcati la pamant; am simtit o tristete si o plangere; te bate jalea, daca vezi asa ceva cu ochii tai. E frumoasa ideea de mai sus. Chiar de maine am sa o discut si la clasa, am sa le propun copiilor ca fiecare sa planteze un copac in curtea casei lui; mai sunt gospodarii in care se mai gaseste loc pentru un copac.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *