Roland Barthes – Imperiul semnelor

UnknownRoland Barthes este gânditorul european, care ajuns în Japonia, a încercat să găsească semnificaţii profunde a ceea ce a văzut şi a trăit. Până şi privirile oamenilor le consideră altfel decât în Europa.  Nu ştim dacă citorul cade rapid în transa autorului, dar ce încearcă prin Imperiul semnelor este să contrapună civilizaţiei europene altceva.  O lume stabilită de ierarhii, iar semnele nu sunt numai nişte care alegorice ale scrisului.

Sigur că fascinat de tot ce a văzut, a scris un eseu plin de semnificaţii, pe alocuri cu exagerări nu numai temporale sau de stări senzitive, vădit dispus să nege orice atribut al societăţii occidentale.  Parcurgând textul vedem excursul lui spre elogiul autorităţii, al regulilor dictate, a imperiului ce organizează viaţa, de fapt, un discurs antidemocratic, de îţi vine să te întrebi ce l-a apucat?

De acelaşi autor

Incidente

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *