Robert Muchembled – O istorie a Diavolului. Civilizaţia occidentală în secolele XII-XX

Cine este Diavolul? Aceasta este întrebarea la care reputatul istoric Robert Muchembled încearcă să răspundă. Fie că este o figură literară, o metaforă sau un simbol al răului absolut, Diavolul a jucat un rol important în istoria religiei creştine, cultură, artă, politică, de mii de ani. Dacă trecutul său în religie e incert, cel din cultură e arhi cunoscut.

O istorie a Diavolului. Civilizaţia occidentală în secolele XII-XX este un pătrunzător studiu de mentalitate a civilizaţiei occidentale de-a lungul secolelor XII-XX, scris de unul dintre cei mai mari specialişti ai istoriei comparate.

Istoric renumit francez, profesor la Paris XIII, laureat al Premiului Descartes-Huygens, 1997, Robert Muchembled conduce un program de cercetari cu privire la transferurile culturale în Europa de la 1400 şi până la 1700, precum şi Şcoala doctorală Literară de la Paris XIII.

De acelaşi autor

O istorie a plăcerii din secolul al XVI-lea până în zilele noastre

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *