Robert M. Wenley – Socrate şi Christos – Un studiu asupra filosofiei religiei

CarteRobert M. Wenley a încercat să arate în Socrate si Christos – Un studiu asupra filosofiei religiei că dezvoltarea gândirii greceşti şi caracterul particular al iudaismului au făcut ca opera lui Christos să fie în mod necesar diferită de cea a lui Socrate. Deşi teologia dogmatică conţine fără îndoială foarte multe elemente provenite din filosofia greacă, creştinismul, la origini, nu a fost deloc grec. Filosofia a pregătit în parte calea spre creştinism şi a stat la originea mai multor doctrine care după aceea au fost preluate de dogma creştină. Totuşi, aceasta nu a fost decât o relaţie secundară.

Ca studiu al filosofiei religiei, care „caută să stabilească cât de mult din conţinutul religiei poate fi descoperit, dovedit sau cel puţin confirmat potrivit raţiunii”, această carte încearcă să fie constructivă şi nu polemică. Autorul nu a dorit nici un moment să atingă punctele controversate ale credinţei.

 

 

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *