Robert Hogan – Personalitatea şi soarta organizaţiilor

Există o legătură complexă între personalitate şi performanţă şi s-a dovedit că personalitatea exercită o influenţă directă asupra aptitudinilor şi a stilului de leadership, asupra performanţei echipelor şi a eficienţei organizaţionale, în general. În cartea de faţă, autorul Robert Hogan oferă o descriere amănunţită a naturii personalităţii, arătând felul în care aceasta poate fi utilizată pentru a înţelege, a evalua, a selecta, a respinge sau a forma organizaţiile.
Informaţiile din această lucrare, scrisă de un psiholog specializat în domeniul organizaţional, susţin faptul că personalitatea este o realitate palpabilă şi are un rol important atât în carierele oamenilor, cât şi în soarta organizaţiilor. Scopul autorului este acela de a creşte abilitatea cititorului de a înţelege oamenii — felul în care aceştia se aseamănă, se deosebesc şi motivele pentru care fac ceea ce fac. Înarmaţi cu această înţelegere, cititorii vor putea să-şi atingă scopurile personale, sociale şi organizaţionale, într-un mod mai eficient.
Datorită caracterului practic, această carte este extrem de utilă masteranzilor şi tuturor celor care studiază psihologia organizaţională şi leadership-ul.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *