Renée Mauborgne – Strategia oceanului albastru

În economia supraaglomerată de astăzi, competiţia are ca rezultat apariţia unui „ocean roşu”, în care rivalii se străduiesc să acapareze un  „bazin” de profit din ce în ce mai restrâns.

Kim şi Mauborgne sunt de părere că viitorii lideri de piaţă vor reuşi nu încercând să elimine concurenţa, ci creând „oceane albastre” alcătuite din zone ale pieţei nedisputate şi capabile de o dezvoltare rapidă.
Strategia oceanului albastru oferă o metodă sistematică de transformare a concurenţei într-un element irelevant. Cercetând o gamă largă de mişcări strategice realizate în mai multe ramuri economice, cartea pune în lumină cele şase principii pe care orice companie le poate aplica pentru implementarea cu succes a acestei noi tactici, care se referă la: redesenarea graniţelor pieţei, concentrarea asupra imaginii de ansamblu, depăşirea cererii existente, ordonarea diferitelor secvenţe în succesiunea lor corectă, depăşirea obstacolelor organizaţionale şi punerea în practică a strategiei.

Cartea te îmvaţă cum să le dai cu flit competitorilor tăi şi să te bazezi doar pe tacticile proprii şi pe avantajele pe care le are compania ta.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *