Poţi să o vezi pe Angela Marinescu, acum şi live!

Într-un parteneriat strategic cu Happy Fish, Bookiseala.ro va transmite live, ora 17,00, pe site (în dreptul pătratului negru, din dreapta’) cea de a patra ediţie a Atelierelaţionale, cu Răzvan Ţupa.

Dacă întâmplinaţi greutăţi, aveşi şi varianta: http://live.apostrof.ro

După cum v-aţi obişnuit deja, Libraria Dalles, BoomLIT.com și Bookiseala.ro organizează sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 17.00 la Cafeneaua Dalles

(Bd.Nicolae Bălcescu nr 18, Bucureşti )
a patra sesiune de altelierelationale

Politica intimă a poeziei

cu Angela Marinescu

“Sunt o poetă comunistă” ar putea spune Angela Marinescu şi ar fi gata să explice în ce sens vede acest raport între forţa poeziei sale şi sistemul politic. Autoarea recent publicatului volum “Probleme personale” este posesoarea unui stil inconfundabil în poezia românească din ultimele decenii.

Invitata întâlnirilor de la Cafeneaua Dalles va răspunde şi scrisorii vorbite pe care Nora Iuga i-a expediat-o de la Berlin prin intermediul Bibliotecii de Poezie susţinute de Un Cristian.

A patra sesiune de atelierelaționale este dedicată influenţelor reciproce pe care intimitatea şi socialul le exercită conturând discursul personal al fiecărui poet.

Ca de obicei, la Atelierelaţionale veţi putea vedea înregistrări video cu poezie, de această dată două material dedicate poetelor Sylvia Plath şi Ane Sexton, ca şi o declaraţie a primei femei care a fost numită Poet Laureat în Marea Britanie. Sâmbătă veţi putea să ascultaţi vocea lui Frank O’Hara, autorul personismului in poezie.

Bursa de poezie şi microfonul deschis

Cei care au primit caiete de poezie la primele trei ediţii sunt invitaţi să vină cu ele şi la această primă întâlnire din luna octombrie pentru a pregăti atelierele şi temele de lucru pentru luna octombrie. În plus reluăm invitaţia de a performa în faţa publicului de la Dalles poemele proprii sau cele care vă plac. La această ediţie vom relua bursa de poezie, iar publicul este invitat să aducă texte şi să facă propuneri de poeţi pe care ar plăti să îi vadă. De asemenea, vom continua dezbaterile privind antologia de poezie pentru sms şi veţi afla care sunt noile proiecte pe care atelierele le vor lansa luna viitoare.

Veniţi cu 5 minute înainte de începutul evenimentului şi va puteţi înscrie pentru 5 minute în care microfonul este al dumneavoastră. 5 minute în care puteţi să îi faceţi pe ceilalţi să înţeleagă poezia voastră.

contact: Răzvan Ţupa | 0724124722 | razvan_tupa@yahoo.com

 

următoarea întâlnire

05. Viața poeziei
invitat: Ion Zubașcu
9 octombrie 2010, ora 17:00

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *