Popescu Bîrlan Liliana – Construcţia Uniunii Europene

Construcţia Uniunii Europene este atât o expunere istorică a evoluţiei Uniunii Europene cât şi o încercare de a surprinde conceptual această evoluţie. Lucrarea prezintă o varietate de teorii privind explicarea integrării europene. Ea încearcă să puncteze cele mai importante momente ale construcţiei UE – chiar începând din anii ’50 şi mergând până în perioada prezentă, când ratificarea Tratatului de la Lisabona este pe agenda europeană.

Lucrarea de faţă prezintă, explică şi dă răspunsuri unei serii de întrebări referitoare la evoluţia UE până la stadiul dezvoltării sale de azi. Dar ea deschide o serie de întrebări referitoare la viitorul Uniunii – întrebări la care doar cititori avizaţi pot răspunde. Construcţia Uniunii Europene este o invitaţie la informare şi la reflecţie privind locul şi viitorul Uniunii în concertul puterilor globale.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *