Pentru Herta Müller se pregăteşte doar Ateneul?

Editura Humanitas vrea să-şi serbeze cele două decenii de existenţă prin lansarea unei colecţii de autor Hertei Müller. Noua serie va fi lansată la Ateneul Roman, cu trei noi volume: „Leagănul respiraţiei”, „Călătorie într-un picior” şi „Omul e un mare fazan pe lume” (titlu de lucru).

Polirom avea drepturile de autor până la câştigarea Nobelului, dar Humanitas a oferit, în premieră, 5.000 de euro în avans pentru titlul Încă de pe atunci vulpea era vânătorul, a cărui prim tiraj s-a epuizat în mai puţin de trei luni de la apariţie.

William Totok, prezent la Bucureşti pentru o cercetare în arhivele CNSAS, ne-a mărturisit că Helmuth Fraundorfer, unul dintre membri fondatori ai Aktion Banat, lucrează la un film de lung metraj, care va prezenta întreaga activitate a grupului şi va fi difuzat de marile televiziuni germane tot în toamnă.

În orice ţară din lume, membrii grupului ar fi primiţi cu osanale.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *