Paul Auster – Nebunii în Brooklyn

UnknownNebunii în Brooklyn (2006) este cel mai cald şi mai exu­berant roman al său. Personajul principal al romanului, Nathan Glass, se stabileşte în Brooklyn cu gândul de a-şi încheia acolo „viaţa tristă şi ridicolă”. Bolnav şi instrăinat de familie, nu caută decât singurătate şi anonimat. Pentru a-şi trece timpul până la final, începe să scrie o „Carte a nebuniei omeneşti” în care notează toate bilbele, încurcăturile, actele ratate şi nebuneşti pe care le-a săvârşit de-a lungul vieţii.

„Proza lui Paul Auster este inteligentă, fluidă şi provocatoare, personajele sunt captivante şi bine construite. Iar Nebunii în Brooklyn, ca toate celelalte romane ale sale, este o lectură pe cât de complexă, pe atât de plăcută.” (The Observer)

De acelaşi autor

Tombuctu

Cartea iluziilor


Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *