Pat Dorsey – Minighid de creștere a capitalului

Pentru a câştiga bani în mediul de afaceri dinamic de astăzi, trebuie să investiţi în companii care fac faţă cu brio presiunii susţinute a competiţiei. Dar cum puteţi identifica precis companiile care sunt foarte bune astăzi şi au datele necesare pentru a rămâne foarte bune şi în anii următori?

Răspunsul la această întrebare îl reprezintă avantajele competitive, sau şanţurile de apărare economice. Aşa cum castelele medievale erau înconjurate de şanţuri cu apă pentru a-i ţine pe duşmani la distanţă, şanţurile de apărare economice protejează rentabilităţile înalte ale capitalului de care se bucură cele mai prospere companii din lume.

Dacă puteţi descoperi companiile care au şanţuri de apărare, şi dacă le puteţi cumpăra acţiunile la preţuri rezonabile, veţi începe să construiţi un portofoliu de afaceri solide care vă vor mări şansele de a obţine rezultate bune pe piaţa de capital.

„Minighidul de creștere a capitalului oferă un set de instrumente practice de identificare a companiilor care pot susţine rentabilităţi înalte ale capitalului investit. Pat Dorsey îi explică cititorului cum să caute avantaje competitive de durată atunci când alege să investească în acţiuni. Cele patru surse de avantaj competitiv structural pe care le prezintă: (1) activele nemateriale, (2) costurile schimbării furnizorilor, (3) efectul de reţea şi (4) avantajul de cost; sunt deosebit de valoroase în selectarea unui angajament investiţional pe termen lung.”

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *