Oleg Verejan – Statistica actuarială în asigurări

CarteÎn lucrarea „Statistica actuarială“, autorii pleacă de la semnificaţia termenului actuariat care în limba latină („actuarius“) înseamnă persoană ce redactează procese- verbale şi acest termen semnifică totalitatea operaţiunilor şi normelor pe baza cărora, folosind teoria statisticii şi a probabilităţilor, se efectuează calcule financiare cu privire mai ales la asi­gurări. Reducând, prin actuar înţelegem o persoană cali­ficată în aplicarea teoriei statisticii în asigurări, investiţii, mana­ge­ment financiar sau demografie.

Iată deci un cvartet de patru aspecte pe care autorii se înverşunează şi doresc să le aprofundeze într-o lucrare de sine stătătoare, care să poată fi ghid pentru oricine ar dori să se angajeze într-un astfel de studiu.

Din aceste câteva elemente expuse rezultă semni­fi­caţia aparte pe care o are această lucrare şi mai ales interesul pe care îl suscită pentru cei preocupaţi să facă asemenea analize.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *