O editură cu pretenţii plagiază un Regulament. Litera plagiază AdLitera

Editura Litera organizeaza un concurs de debut literar si pentru ca angajatii sunt mimetici si nu vor sa gandeasca, au copiat Regulamentul de la concursul national Incubatorul de condeie (IDC), adlitteram. Un fabulos joc de cuvinte, informează un comunicat IDC.
„Vestea buna este că  Litera plagiază AdLittera şi suntem martorii unui eveniment inedit, dar dezolant, în zona de cultură, pe palierul editorial.  Dacă o casă de editură mare îşi permite să copieze integral Regulamentul este trist şi supărător, dar si onorant, pentru ca evidenţiază faptul că suntem un reper deontologic şi profesionist în organizarea şi desfăşurarea programelor de educare şi cultură. Impostorii de la editura Litera şi-au permis să copieze 99% din Regulament IDC!”, mai precizează documentul menţionat.
Mai jos sunt linkurile care conduc la Regulamentele celor doua concursuri, precum si cele doua print-screen-uri, martore pentru cazul in care vor sa modifice pe site.
Reamintim că AdLittera organizează cel mai mare concurs de debut literar în online (poezie şi proză scurtă) – Incubatorul de condeie (IDC).

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

3 Responsesto “O editură cu pretenţii plagiază un Regulament. Litera plagiază AdLitera”

  1. Ralux spune:

    Mare ti-e gradina Doamne! Se poarta plagiatul anul asta sau ce? :))) Aveam pretentii de la Litera, dar acum voi avea doar de la AdLittera 😉

  2. robingo spune:

    in curand o sa spuneti ca s-a copiat si fisa postului, cererea de concediu sau regulamentul de ordine interioara…

  3. axiac spune:

    Într-adevăr, o comparație realizată cu un program de comparat texte relevă faptul că regulamentul editurii Litera este o copie a celui de la AdLittera. Au fost făcute doar modificările minime necesare pentru a se potrivi cu noua utilizare. În rest, 50% din paragrafe sunt identice literă cu literă, inclusiv punctuația. Nici măcar nu s-au obosit să le pună în altă ordine sau să schimbe cumva numerotarea.

    Rușine, editura Litera!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *