Mihai Găinuşă – Scândura de frizerie

Mihai Găinuşă e un izvor nesecat de glume pentru că realitatea îl serveşte zilnic. Poveştile lui nu sunt inventate, ci venite direct din iarmarocul nostru cel de toate zilele. Niciodată bâlciul nu a fost mai puternic pe la noi. Vedetele de doi bani fac rating. Toţi vor să ştie ce mai face Micuţa Mo, Pandishpan sau răţuşca cea urâtă.  Continuând şi persistând în „greşeala” de a batjocori o lume legănată între poliţişti şpagagii şi politicieni corupţi, Scândura din frizerie nu e decât o grimasă a timpului pusă pe obrazul nesimţirii româneşti.

Intitulând cartea drept Povestea poveştilor, Şerban Huidu, colegul lui de cârcoteală, explică pe blogul său: „Oamenii adoră cancanurile din showbiz dintr-un motiv foarte simplu. Fiindcă acestea nu sunt altceva decât basmele din copilărie, mereu repovestite. Deschide orice ziar de scandal, orice revistă mondenă şi o să le reîntâlneşti acolo. Te aşteaptă de când mama sau bunicul te adormeau seara cu eroii tăi preferaţi.

Spre exemplu Cenuşăreasa. Hai că ştiţi cu toţii cine e! Exact, Monica Columbeanu. Sau Augusta Lazarov. Sau Adriana Bahmuţeanu. Şi câte şi mai câte Cenuşărese o să mai fie. De fapt Cenuşărese o să mai fie, practic, proporţional cu numărul de Feţi-Frumoşi Bătrâni şi Bogaţi. Ce-ar fi fost Oana lui Lis fără Prinţul ei fercheş? O Cenuşăreasă plină de cenuşa anonimatului. Cine i-a transformat şoarecii şi dovleacul Ramonei Gabor în caleaşca celebrităţii? Zâna cea Bună, recte o rudă de gradul unu. Unde şi-a pierdut Langusta pantofiorul de cristal( şi virginitatea, probabil)? La castelul din Spania al Drăgălaşului Prinţ Lazarov.”

De acelaşi autor

Povestiri mortale

Order Scândura de frizerie Preţ redus @ RON20,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *