Mihai Găinuşă – Povestiri mortale

Povestiri mortale ale lui Mihai Găinuşă îl recomandă ca un prozator care şi-a găsit mijloace proprii de exprimare literară şi pentru care ludicul, ironia şi umorul de bună calitate constituie ingrediente absolut necesare. Deşi tonul jucăuş al corealizatorului „Cronicii Cârcotaşilor” nu se diluează de-a lungul lecturii, miza este, nu rareori, una serioasă, iar autorul e atent şi la efecte stilistice care să o accentueze. Dincolo de toate însă, fiecare povestire cuprinsă în volum are o morală care se aplică nu doar spaţiului românesc, ca în cărţile anterioare, ci este universal valabilă. În Povestiri mortale, Mihai Găinuşă nu propune o comedie socială, ci se axează pe comedia umană în general, văzută din perspectiva unui „cârcotaş” cu privire ageră şi talent de prozator.

„Remarcabilă e siguranţa cu care Mihai Găinuşă face relaţia dintre umorul primar, bazat pe jargon şi dicţionar etnic, şi umorul referenţial.”

De acelaşi autor

Scândura de frizerie

Order Povestiri mortale Preţ redus @ RON20,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *