Michelina Tenace – Creştinismul bizantin. Istorie, teologie, tradiţii monastice

CarteCitind această carte, mi-am adus aminte de Bizanţ contra Bizanţ a lui Daniel Barbu, volumul care ne-a explicat extrem de clar viciile sociale pe care le avem, noi cei care nu moştenim doar obiceuiuri şi practici, doar de la Fanarioţi.  Creştinismul bizantin nu este doar o frescă din jurul Sfintei Sofii, ci o lucrare bine documentată despre aripa estică a creştinismului, atât de puţin cunoscută de către occidentali care cred că doar de la Râm se trage credinţa.

Michelina Tenace s-a născut la 8 mai 1954, în San Marco, Italia. A studiat filozofia în Franţa şi a absolvit facultatea de filologie modernă din cadrul Universităţii La Sapienza Roma. Este doctor în Teologie la Universitatea Pontificală Gregoriana, Roma. În prezent predă în cadrul aceleiaşi universităţi, precum şi în cadrul Institutului Pontifical Oriental şi al Institutului Regina Mundi, din Roma. Este membru permanent al Centrului de Studii şi Cercetări Ezio Aletti Roma.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *