Meryem Le Saget – Managerul intuitiv. O noua forţă

Întreprinderea a privilegiat, în mod evident, de mai bine de un secol, calităţile tipului animus aşa cum au fost definite ele de Carl G. Jung: acţiune, hotărâre, structurare, construcţie comodă, stăpânire a evenimentelor şi proble­melor. Aceste calităţi provin, după C.G. Jung, dintr-o polaritate masculină, care se opune polarităţii feminine din anima: flexibilitate, intuiţie, receptivitate, comunicare profundă, aptitudinea de a da sens acţiunii… Fiecare dintre noi, bărbat sau femeie, posedă, totuşi, aceste două sensibilităţi. De aceea, bărbaţii nu sunt mai puţin intuitivi decât femeile, nici femeile mai puţin „întreprinzătoare“ sau „realizatoare“ decât bărbaţii, dar probabil că educaţia a întrerupt atât la ei, cât şi la ele dezvoltarea firească a acestei polarităţi. Pentru C.G. Jung este considerată echilibrată şi puternică persoana care ştie să dezvolte cei doi poli ai animus şi anima în interiorul unei personalităţi armonioase, masculină sau feminină.

Atunci când, fiind insuflată de managerul intuitiv, anima îşi va face intrarea – altfel decât clandestin – în întreprindere, aceasta din urmă va avea toate şansele să ajungă rapid la registre de performanţă superioare. Fiindcă tocmai de acest lucru este vorba: această alt fel de privire asupra lucrurilor ar putea să restituie omului adevăratul său loc, pentru a face ca societatea să evolueze către o performanţă şi o maturitate mai ridicate.

Pentru moment, nimeni nu poate să distingă cu adevărat managerii intuitivi, tot aşa cum nu se poate identifica o constelaţie atâta timp cât nu a fost reperată forma ei pe cer. Şi apoi, deodată, reţeaua apare. Ne dăm seama că unele stele strălucesc mai puternic decât altele şi sunt ca şi legate între ele, iar imaginea devine evidentă. Nimic nu s-a mişcat, stelele erau acolo prezente la locul lor, de mult timp, formând o constelaţie care încă nu fusese denumită; dar privirea noastră este cea care s-a schimbat. Putem paria că, tot aşa, întreprinderea va vedea ieşind la suprafaţă un management mai intuitiv, care va marca o întoarcere la umanism.

Order Managerul intuitiv. O noua forţă Preţ @ RON16,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *