Maşina de scris a Hertei Müller era înregistrată la Miliţie, a lui Liiceanu, nu

Pe marginea termenului „Mitläufer” (cel care merge cu ei: tace, încearcă să nu iasă în evidenţă, nu deranjează pe nimeni, se face gri) pe care Herta Müller l-a folosit de curând în legătură cu Cărtărescu: Liiceanu a încercat să o dojenească usor, spunând ca nu toţi cei care au fost curaţi şi care n-au aprobat prin scrisul lor dictatura pot fi acuzaţi. „Nu vi se pare că ei au fost, tocmai prin scriitura lor curată, contra dictaturii?” Herta Müller a răspuns simplu: „NU”, în aplauzele sălii. Apoi au ajuns cu discuţia la aprobările necesare scriitorilor şi tuturor celor care aveau maşina de scris. Scriitoarea a spus că nicăieri nu s-a ajuns atât de jos, încât să declari maşina de scris. Liiceanu a zis că el nu a declarat maşina de scris niciodată. „Deci sunteti un disident…”, a spus Herta. Filosoful: „Probabil” Herta Muller, ironic: „Eu am declarat-o. Poate ca eu nu am fost aşa disidentă”… Liiceanu: „Poate…”

Mulţumim Herta Muller, mulţumim Auftakt

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

4 Responsesto “Maşina de scris a Hertei Müller era înregistrată la Miliţie, a lui Liiceanu, nu”

  1. vioricanica spune:

    daca nu declarai masina de scris erai amendat si daca nu duceai o coala cu semnele masinii pe care o aveai la fiecare inceput de an , la fel , erai amendat …v-o spun din experienta proprie …am fost amendata cu 800 lei .in ian.1987 ..

  2. Amelie Tanasescu spune:

    FRUMOSSSSSSSSS

  3. Amelie Tanasescu spune:

    FRUMOSSSSSSSSS …SI AICI ESTE CENZURAAAAAAAAAA

  4. Ilă Citilă spune:

    era in spam…nicio cenzură

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *