Martin Heidegger – Despre eterna reîntoarcere a aceluiaşi

pozaHeidegger este cel care, prin intepretările sale la Nietzsche, îl aşază pe acesta dintr-o dată în rândul marilor gânditori ai filozofiei occidentale: Platon, Aristotel, Descartes, Kant şi Hegel. şi asta deoarece nu vede în scrierile sale doar o colecţie de aforisme şi de consideraţii ocazionale, ci caută să descopere, dincolo de acestea, gândurile fundamentale ale lui Nietzsche. El face să apară, la capătul unui efort de rară tenacitate interpretativă, statura metafizică a unui scriitor-filozof cu un profil unic în istoria gândirii europene.

Vom vedea în aceste pagini un Heidegger la lucru, refăcând pas cu pas firul unui gând. Tensiunea se transferă de pe greutatea expresiei pe gravitatea gândului pe care caută să-l prindă, să-l reconstruiască şi să-l formuleze: e vorba de gândul cu adevărat fundamental al filozofiei lui Nietzsche, „cel mai greu gând“ – eterna reîntoarcere a aceluiaşi.

Order Despre eterna reîntoarcere a aceluiaşi Preţ @ RON36,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *