Marti Barletta – Marketingul adresat femeilor

UnknownFemeile nu reprezintă o nișă. Însumând 51% din totalul populației, ele constituie majoritatea. Mai mult, puterea lor de cumpărare depășește cu mult reprezentarea lor în cadrul populației. În foarte multe categorii prin tradiție masculine, ele sunt deja o majoritate: peste 60% din automobilele noi, 66% din computerele personale și 55% din aparatele electrocasnice sunt cumpărate de femei. Preferințele și prioritățile femeilor ar trebui să fie integrate în fiecare inițiativă de marketing a companiei, în loc să fie marginalizate ca un program izolat și singular.
În etapa de planificare, cercetătorii, managerii de brand, directorii de vânzări, directorii de marketing sau directorii din advertising – toți cei implicați în comunicarea cu clientul – ar trebui să se asigure că presupunerile și prioritățile strategice nu trec cu vederea consumatorii care reprezintă cea mai mare oportunitate pentru a consolida vânzările, cota de piață și profitul net: femeile.
În această a doua ediție a lucrării, Marti Barletta vă explică de ce marile corporații alocă fonduri din ce în ce mai mari pentru a cuceri piața de mai multe miliarde de dolari reprezentate de femei. Povești de succes actuale, strategii și aplicații originale și cele mai eficiente campanii de advertising fac din această carte cea mai cuprinzătoare resursă care să ajute specialiștii să creeze și să pună în aplicare un plan de marketing care are ca public-țintă femeia.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *